Find det bedste hønsehus - Alt du skal vide

Høns der går i hønsegård ved hønsehus

Hvad har dine høns brug for?

Når du skal vælge dit hønsehus er det første du skal kigge, hvor mange høns du ønsker. 

Uanset om du er på udkig efter et lille eller stort hønsehus, så skal de bruge udendøres plads på minimum 4 kvadratmeter pr høne. Dertil kan du altid kigge på en lukket hønsegård. Du kan læse om vores hønsegårde her.

For at hønsene har det bedst muligt skal hønsehuset være stort nok til at alle hønsene kan sove derinde komfortabelt. Man anbefaler derfor som tommelfingerregel at 4-6 høns kan være på 1 meters plads i hønsehuset.

Før du købe hønsegården eller huset skal du vælge et sted, der er beskyttet mod vind og vejr, samt et sted med godt dræn, så det ikke bliver for vådt. 

Det er vigtigt at vælge materialer, der er holdbare og kan modstå al slags vejr. Træ er et populært valg, men metal eller plast kan også være gode valg. 

Det er også vigtigt at overveje ens budget, når man vælger et hønsehus, og vælge et sted, der passer inden for ens budget, samtidig med at det opfylder alle ens krav.

Så start med at find ud af hvor mange høns du ønsker dig og har planer om at få. Derfra bliver valget af det rette hønsehus en helt del nemmere.

Høne der står i hønsegård ved hønsehus
hønsehus, Find det bedste hønsehus

Sikkerhed i hønsehuset

Når du vælger hønsehus er det også vigtigt du tænker sikkerhed med i din beslutning. 

For bedst at beskytte dine høns og dit hønsehus mod ræve. rotter og mår.

Sørg altid for dit hønsehus er hævet lidt over jorden for at undgå mus og rotter gnaver sig igennem hønsehuset.

Sørg for at der er en dør til hønsehuset som kan åbnes og lukkes så du kan holde ræven ude.

Luk af for adgang til under hønsehuset så andre dyr som rotter ikke lave rede der.

Det er vigtigt at vælge et hønsehus, der kan beskytte hønsene mod rovdyr og har god ventilation, så hønsene ikke bliver syge.

Hvilket hønsehus skal du så vælge?

Nedenfor har vi samlet vores mest populære og efterspurgte hønsehuse og hønsegårde.

Vores anbefalede hønsehuse

Se vores anbefalinger af hønsehuse til dine høns. Perfekt til dem der er nye til alt med høns

Vores anbefalede hønsegårde

Vores hønsegårde giver dine høns et lukket og sikkert område at færdes på når de ikke er i deres hønsehus. Vores hønsegårde fåes i mange størrelser og former.

Stadig i tvivl?

Her er top 10 ting du skal være opmærksom på når du køber hønsehus:

  1. Størrelsen: Sørg for, at hønsehuset er tilstrækkeligt stort til antallet af høns, du ønsker at have.
  2. Ventilation: Det er vigtigt at have god ventilation i hønsehuset for at undgå fugt og lugt.
  3. Placering: Hønsehuset skal placeres på et tørt, solrigt sted med god beskyttelse mod vinden.
  4. Isolering: Isolering er vigtigt for at sikre, at hønsene kan holde varmen i vintermånederne.
  5. Strøelse: Det er vigtigt at have god strøelse i hønsehuset for at give hønsene et behageligt sted at sove og ligge æg.
  6. Adgang til fodring og drikkevand: Sørg for, at hønsene har let adgang til foder og vand.
  7. Sikkerhed: Hønsehuset skal være sikkert for hønsene, så de ikke kan blive angrebet af rovdyr.
  8. Rengøring: Det er vigtigt at kunne rengøre hønsehuset regelmæssigt for at undgå sygdom og lugt.
  9. Plads til at flyve: Hvis det er muligt, skal hønsene have plads til at flyve og strække deres vinger.
  10. Budget: Sørg for at hønsehuset passer inden for dit budget og at det er til en rimelig pris.
 

 

Mere info om høns, hønsehuse og hønsegårde

Høns er populære kæledyr og en god kilde til økologisk æg og kød. Men for at holde høns skal man have et passende sted at holde dem. Det kan være svært at vælge det rigtige hønsehus eller hønsegård, da der findes mange forskellige muligheder på markedet. Derfor er det vigtigt at overveje nogle vigtige faktorer, når man vælger det rigtige sted til sine høns.

Først og fremmest skal man overveje størrelsen på hønsehuset eller hønsegården. Det er vigtigt at have et sted, der er stort nok til at rumme alle ens høns, samt at have plads til at de kan bevæge sig og udfolde sig. Generelt anbefales det at have mindst 4 kvadratfod plads pr høne.

Det er også vigtigt at overveje hvor hønsehuset eller hønsegården skal placeres. Det er vigtigt at have det i et område, hvor det er beskyttet mod vind og vejr. Det er også vigtigt at have det i et område med godt dræn, så det ikke bliver for vådt.

Sikkerheden er også en vigtig faktor at overveje, både for hønsene og for deres ejer. Det er vigtigt at have et sted, hvor hønsene ikke kan flygte eller blive angrebet af rovdyr. Det er også vigtigt at have et sted med god ventilation, så hønsene ikke bliver syge.

Materiale for hønsehuset er vigtigt

Materialerne, som hønsehuset eller hønsegården er lavet af, er også vigtige at overveje. Det er vigtigt at vælge materialer, der er holdbare og kan modstå al slags vejr. Træ er et populært valg, da det er robust og nemt at rengøre. Men andre materialer som metal eller plast kan også være gode valg, alt efter ens præferencer.

Det er også vigtigt at overveje, om hønsehuset eller hønsegården har nok plads til at opbevare foder og vand. Det er vigtigt at have et sted, hvor man nemt kan fylde foder og vand op, uden at skulle gå ind i hønsehuset eller hønsegården.

Endelig er det vigtigt at overveje æstetikken ved hønsehuset eller hønsegården. Det er vigtigt at have et sted, der passer ind i ens have eller baggård, og som man er glad for at se på. Der findes mange forskellige stile og designs på markedet, så man kan vælge et hønsehus eller hønsegård, der passer til ens personlige smag.

Det er også vigtigt at overveje, om man ønsker et mobil hønsehus eller hønsegård, så man kan flytte det rundt i ens have og give hønsene adgang til forskellige områder. Dette kan være en god måde at give hønsene variation og sikre, at manglen på gødning og denne kan spredes jævnt i haven.

Et hegn kan være en god ide

En anden vigtig faktor at overveje er, om man ønsker et hønsehus eller hønsegård med et indhegnet område eller ej. Et indhegnet område kan beskytte hønsene mod rovdyr og gøre det nemmere at holde styr på dem, mens de er ude. Men det kan også være mere besværligt at passe og kræve ekstra plads.

Endelig er det vigtigt at overveje ens budget, når man vælger et hønsehus eller hønsegård. Der findes både billige og dyre muligheder på markedet, og det er vigtigt at vælge et sted, der passer inden for ens budget, samtidig med at det opfylder alle ens krav.

I alt, valg af hønsehus eller hønsegård er en vigtig beslutning for hønsene velbefindende og for ens egen bekvemmelighed.

Hos iPet ha vi et stort udvalg af gårde og huse til høns.

Se hele vores udvalg her og find det hønsehus eller hønsegård du har brug for. Vores kundeservice sidder altid klar til at hjælpe og rådgive dig skulle du komme i tvivl.